TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Âşık Veysel Kültür ve Sanat Evi Açıldı
21 Mart 2018 Çarşamba

Dünyaca ünlü Halk Ozanı Âşık Veysel Şatıroğlu'nun hatırasını yaşatabilmek için, Sivas İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından sunulan ve ORAN Kalkınma Ajansı 2015 yılı Kültür ve Turizm Mali Destek Programı vasıtasıyla desteklenen “Aşık Veysel Kültür ve Sanat Evi” Projesinin resmi açılışı usta ozanın vefatının 45. Yıl dönümünde gerçekleştirildi.


28 Temmuz 2015 tarihinde başlayan projenin 355.720 TL olan toplam bütçesinin, 266,790 TL’lik kısmı Orta Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından desteklenmiştir. XX. yüzyılın ilk yarısında yapılmış olan konak tipi yapının proje vasıtasıyla restore ve tefrişi yapılmıştır. Kültür evinin içerisinde Âşık Veysel Odası, Ozanlar Odası, Âşık Veysel'in bal mumundan heykeli ve etkinlik odaları bulunmaktadır.


20 Mart 2018 tarihinde gerçekleştirilen resmi açılışa Sivas Valisi Davut GÜL, il protokolü ve Ajans temsilcileri katılım sağladı. Açılışta konuşan Âşık Veysel'in torunu Sebahattin Şatıroğlu, dedesi adına böyle kültür evinin açılmasından dolayı mutlu olduğunu söyledi.


Sivas Valisi Davut GÜL emeği geçenlere teşekkür ederek "Sivas güzel şehir ama Sivas'ı güzel şehir yapanların başında âşıklarımız, ozanlarımız Sivas'ın değerleri geliyor. Bunlar içerisinde de Âşık Veysel hiç şüphesiz özel bir yeri olan değerimiz. Değerli aşığımızın Sivrialan'da ve Şarkışla'da çeşitli yerlerde isminin verildiği mekânlar vardı. Sivas'ta da adına bir okul vardı ama aynı zamanda bir kültür mekânının olması isabetli oldu. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

GÖRSELLER