TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Şubat Ayı Ajans Yönetim Kurulu Toplantısı Yozgat’ta Gerçekleştirildi
1 Mart 2018 Perşembe

Yozgat Valisi ve Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Kemal YURTNAÇ, Kayseri Valisi Süleyman KAMÇI, Sivas Valisi Davut GÜL, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa ÇELİK, Yozgat Belediye Başkanı Kazım ARSLAN, Sivas Belediye Başkanı Sami AYDIN, Yozgat İl Genel Meclisi Başkanı Halil ŞAHBAZ ve Ajans Genel Sekreter Vekili Ahmet Emin KİLCİ’nin katılım sağladığı Ajans Yönetim Kurulu Toplantısı Yozgat Valiliği Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.


Yozgat Valisi ve Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Kemal YURTNAÇ toplantıda; “11. Kalkınma Planı hazırlıkları bir yılı aşkın bir süredir devam etmektedir. Bu bağlamda Türkiye’nin 81 ilinde Paydaş Toplantıları Kalkınma Ajansları tarafından organize edilmiş ve yapılmıştır. Bölgemizde de 3 ilimizde 300’ün üzerinde kişinin katılımı ile toplantılar yapılmıştır. Toplantılarda 11.Kalkınma Planında yer alması için tüm paydaşlarımızın fikirleri alınmış ve Kalkınma Bakanlığına Ajansımız Planlama Birimi tarafından raporlanmıştır. Tüm katılımcılara ve Ajans çalışanlarına en içten teşekkürlerimizi sunarız.” dedi.


YURTNAÇ; “2018 yılı çalışma programı kapsamında tasarım kültürünün bölgemiz firmalarına yerleştirilmesi amacıyla gerek mali destek programı ile gerekse de buna ek çalışmalar ile faaliyetler planlanmış ve Kayseri Endüstriyel Tasarım Merkezinin daha da geliştirilerek Kayseri ve bölgemiz firmalarına erişiminin artırılması planlanmaktadır.


AB fonuyla yürütülen, Ajansımızın ana yararlanıcı, Sivas İl Özel İdaresi, Sivas Belediyesi ve Sivas Ticaret ve Sanayi Odasının ise proje ortağı olduğu Sivas İŞGEM projesinin inşaat işleri bitmiş ve talep eden firmalarımız atölyelere yerleşmeye başlamışladır. Şuana kadar 14 firma İŞGEM’de faaliyetlerine başlamıştır. İŞGEM’in eğitim, danışmanlık ve kuluçka merkezi gibi faydalarından yararlanmak isteyen ve işliklerde yer almak isteyen firmalarımız için bu fırsatı değerlendirmeye davet ediyoruz.’’ dedi.


Son olarak Ajans 2018 yılı mali destek programları hakkında bilgi veren Vali YURTNAÇ; Bölgemiz kamu kurumları ve KOBİ’lerimizin başvuru yapabildiği mali destek programlarına son başvuru tarihi 16 Mart 2018 olup tüm ilgili kurum-kuruluşları projelerini hazırlaması için kalan kısa sürede çalışmalarını hızlandırmalarını ve toplam 27 milyon TL’lik kaynaktan pay almaya çağırıyoruz dedi.

GÖRSELLER