TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Sivas İŞGEM Projesi kapsamında İspanya’ya İnceleme Ziyareti düzenlendi
21 Kasım 2017 Salı

Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA I) kapsamında Program otoritesi Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olan Rekabetçi Sektörler Programı altında yaklaşık 7.2 milyon Avro hibe kazanılarak Orta Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen Sivas İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) Projesi, dört ana bileşen halinde devam etmektedir.


Teknik Yardım bileşeni uluslararası çalışma ziyareti kapsamında proje yararlanıcısı Orta Anadolu Kalkınma Ajansı ile ortaklar Sivas İl Özel İdaresi, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası, Sivas Belediyesi ve Sivas Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü temsilcileri ve teknik yardım ekibinden oluşan bir heyet İspanya’da bir dizi ziyarette bulundu. İyi örnekleri yerinde incelemek ve benzer kurumlarla işbirliğinin temellerini oluşturacak ağlar kurmak amacıyla 5-13 Kasım 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilen inceleme gezisinde, girişimcilik ve inkübasyon alanında önde gelen kentlerden olan Madrid, Bilbao ve Barselona’daki kurumlar ziyaret edildi.


Ziyaret edilen kurumlar arasında Impact HUB Madrid, CDTI, Saoilan, Bic Araba, Barcelona Activa ve La Salle Technova bulunmaktadır. Ziyaretlerde, kuluçka merkezi, iş geliştirme merkezi, teknokent ve kalkınma ajansı formasyonunda faaliyet gösteren bu kurumların edindiği bilgi birikimi ve tecrübelerden faydalanılmaya çalışıldı. Ayrıca, Sivas İŞGEM’e yönelik iletişim ağı yaratma faaliyeti çerçevesinde söz konusu kurumlarla bağlantı kurulmuş oldu. Kurum ziyaretleri, Ajans tarafından proje ve Sivas’ı içeren bilgilendirme sunumu ile başlayıp, kurum sunumları ve karşılıklı görüşmeler neticesinde sona erdi.
GÖRSELLER