TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Sivas İŞGEM Projesi Ekibinden Ankara Ziyareti
24 Mayıs 2018 Perşembe

IPA I döneminde, program otoritesi Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olan Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında desteklenmeye hak kazanan Sivas İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) faaliyetleri Orta Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından sürdürülüyor. Teknik yardım bileşeni kapsamında Ankara’da bir dizi ziyaret gerçekleştirildi. Sivas İŞGEM Projesi teknik yardım ekibi, Sivas İŞGEM A.Ş. personeli ve Sivas Yatırım Destek Ofisi personelinden oluşan heyet ODTÜ Teknokent, Hacettepe Teknokent, TOBB ETÜ Teknoloji Transfer Ofisi ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu’nu ziyaret etti.


Ziyaretler Sivas Yatırım Destek Ofisi’nin açılış konuşması ve proje hakkında sunumu ile başlayıp, teknik yardım takım lideri Prof. Dr. Leif GRAHM’ın sunumu ve karşılıklı görüş alış verişleri ile devam etti. ODTÜ Teknokent Genel Müdürü Mustafa KIZILTAŞ ziyaretten çok memnun olduklarını belirterek, olası işbirliklerine açık olduklarını ifade etti. Teknokentte uygulanan kuluçka programı ile ilgili detaylı bilgilendirmede bulundu. Hacettepe Teknokent Genel Müdür Yardımcısı Hülya TEKİN, Sivas İŞGEM ekibi ile bulunmaktan mutlu olduklarını belirterek, bünyelerinde yer alan destek mekanizmaları hakkında detaylı bilgi verdi. TOBB Garaj Kuluçka Merkezi Müdürü Şevket KÜRKÇÜOĞLU ise kuluçka merkezleri ve destekleri hakkında detaylı bilgi verdi. Üç merkezin temsilcileri de Sivas İŞGEM’de düzenlenecek etkinliklere destek verebileceklerini ifade ettiler.


Son olarak Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Bölümü Başkan Yardımcısı Müsteşar Tibor SZTARICSKAI ile görüşen heyet, projedeki ilerlemelere dair bilgi aktardı.
GÖRSELLER