TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü İle Güdümlü Proje Desteği Ve Mali Destek Programı Projelerinin Sözleşmeleri İmzalandı
16 Temmuz 2018 Pazartesi

2018 yılı içerisinde Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü ile gerçekleştirilecek “KAYSERİ ULUSLARARASI FUARCILIK VE KONGRE MERKEZİ” başlıklı güdümlü projenin sözleşmesi Kayseri Valisi ve ORAN Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sayın Süleyman KAMÇI ve Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Tahir NURSAÇAN arasında imzalanmıştır.


Kayseri Uluslararası Fuarcılık ve Kongre Merkezi Güdümlü projesinin temel amacı; Kayseri'ye ve dolayısıyla TR72 Bölgesine kapsamlı bir fuar alanı ile kongre merkezi kazandırmaktır. Kayseri'de ve TR72 Bölgesinde bulunan işletmelerin rekabet gücünün artırılması, Bölgenin sosyo-ekonomik ve kültürel açıdan gelişmesine katkı sağlanması ve ihracat rakamlarının arttırılması hedeflenmiştir.


Bölge için önceliği olan rekabetçi sektörlerde düzenlenecek uluslararası nitelikteki fuar ve diğer etkinlikler yöredeki güçlü sanayiciler kadar, düşük ihracatı oranlarına sahip firmaların katılımlarına olanak sağlayarak, ihracatlarını ve dolayısıyla rekabet güçlerini arttırmalarına destek olacaktır. Böylece, Bölge illerdeki sanayici sayısının ve Bölge illerinden yapılacak ihracatın artırılmasına temel teşkil edecek bir altyapı sunacaktır.


Aynı zamanda Fuar ve Kongre Merkezinin; Dış Ticaret İstihbarat Merkezi ve Endüstriyel Tasarım Merkezi gibi merkezlerle de koordineli çalışması planlanmıştır. Bu sayede hem bu merkezlerin etkinliklerinin artırılması hem de bölgedeki firmalar ile başka bölgelerden fuarlara katılacak firmalara istihbarat ve tasarım anlamında fayda sağlamaları beklenmektedir.24 ay sürecek projenin toplam bütçesi 22,4 Milyon TL’dir. Bütçenin 11,5 Milyon TL’si Orta Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından desteklenecek olup 10,9 Milyon TL’si Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü tarafından finanse edilecektir.


Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü Güdümlü Proje desteğinin yanı sıra Proje Teklif Çağrısı yöntemi ile gerçekleştirilen Mali Destek Programı kapsamında da bir projede destek almaya hak kazanmıştır. Kentsel ve Sosyal Altyapının İyileştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında başarılı olan TR72/18/KSA/0014 referans numaralı “YENİ NESİL YENİ TEKNOLOJİLER İLE MESLEKLERİNDE UZMANLAŞIYOR” projesi 15 ay sürecektir. 505,4 Bin TL toplam bütçeye sahip olan projenin 379 Bin TL’si Ajansımız tarafından karşılanacak, kalan 126,4 Bin TL’yi ise Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü finanse edecektir.


Yeni Nesil Yeni Teknolojiler İle Mesleklerinde Uzmanlaşıyor projesi ile Kayseri OSB bünyesindeki Özel Kayseri OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde kurulacak atölyeye 5 eksen CNC Sistemi ve CNC sisteminin kullanılması için gerekli olan Takımlandırma seti satın alınacaktır. Yeni teknolojilerin sanayimizde kullanımının yaygınlaştırılmasını ve gençlerin yeni teknolojiler ile uzmanlaşmasını amaçlayan projede; Sanayi ve Teknoloji Kulübü ile Rehberlik ve Meslek Danışmanlığı Bölümü Oluşturulması, Teorik ve uygulamalı eğitimler için eğitici eğitimi yapılması ve Sanayi ile işbirliği başlatılması hedeflenmiştir. İlk etapta 24 kişiye yenilikçi 5 eksen CNC sistemleri uygulamalı meslek edindirme eğitimleri verilerek, sertifikalandırılmaları planlanmıştır. Ardından sertifikalı kişilerin Kayseri Organize Sanayi ve İŞKUR işbirliği ile firmalarda İşbaşı eğitimleri kapsamında işe yerleştirilmesi planlanmaktadır.


Orta Anadolu Kalkınma Ajansı olarak Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü ile sözleşmeleri imzalanan her iki projenin de Kayseri iline, Bölgemize ve Ülkemize hayırlı olmasını temenni ederiz.

GÖRSELLER