TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Kayseri Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Oran Desteği İle Sağlık Sektöründe Yeni Dönem Başlatıyor
25 Temmuz 2017 Salı

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi arasında imzalanan protokol ile hayata geçirilen “Yalın Sağlık Uygulamaları” projesi, hastaneye birçok yalın uygulamaların kazandırılmasıyla neticelendirilmiştir.


‘’Yalın Sağlık Uygulamaları’’ proje sunum programı hastane toplantı salonunda Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreter V. Sn. Ahmet Emin KİLCİ ve Kayseri Yatırım Destek Ofisi Temsilcisi, İl Sağlık Müdürü Sn. İsmail KILIÇ ve Müdür Yardımcıları, Halk Sağlık Müdürü Sn. Ömer Faruk ÖZYURT, Kayseri İli Kamu Hastaneleri Birliği Mali Hizmetler Başkanı Mesut AKDENİZ ve İdari Hizmetler Başkanı Cem TURANOĞLU, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekim yardımcısı Prof.Dr. Mustafa KULA ve Acil Anabilim Dalı Başkanı sorumlu hekimi Prof. Dr. Levent AVŞAROĞLU, GRUPAS Sağlık Firması yöneticisi Sn. Erol ÖZDEN, İlimiz Özel Hastane Başhekim ve Yöneticileri, Hastane Başhekimi Doç. Dr İbrahim ÖZCAN ve yöneticilerin katılımları ile gerçekleştirilmiştir.

Programda GRUPAS sağlık firması Yönetici Sn. Erol ÖZDEN, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri V. Sn. Ahmet Emin KİLCİ açılış konuşmalarını yapmışlardır.


Hastane Başhekimi Doç. Dr. İbrahim ÖZCAN konuşmalarında, Yalın Sağlık Uygulamalarında temel amacımız; hastanın hastaneye girişinden tedavi olup çıkışına kadar yaşadığı tüm süreçlerde israf kavramının yok edilmesini, insanı merkezine koyan ve her kademedeki çalışanın sürece katılımını esas alan yenilikçi verimli kaliteli hizmet sunmak olduğunu söyledi.

Başhekimin konuşmasında da belirtmiş olduğu üzere Orta Anadolu Kalkınma Ajansı desteği ile Acil Servis, Eczane, Ameliyathane, Anestezi Yoğun Bakım ve Ortopedi servislerinde yapılan çalışmalarda aşağıda özetlenen başlıklar altında iyileştirmeler sağlanmıştır:

v  Performans Göstergelerinin Yapılması

v  Bekleme Sürelerinde İyileşme Sağlanması

v  İyileşme Çalışmalarında Sonuçlar Alınması

v  İletişim Yönetiminin İyileşme

v  5S İle Görsel Yönetim Çalışmalarının Sonuçlarının Alınması

v  Depo Stok Yönetimlerinin İyileşme

v  Arama Kayıplarının Azalma

 

Uzman Eğitmen Ferkut ÖZDEMİR’in sunumunda, yalın uygulamalardan önceki hastane uygulamaları ile yalın projemiz sonrasındaki uygulamalar karşılaştırıldı ve gelecekte hastanede planlanan diğer yalın uygulamaları paylaşılarak değerlendirildi.

Program Hastane Başhekimi Doç. Dr. İbrahim ÖZCAN tarafından Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Sn. Ahmet Emin Kilci’ye, İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Kılıç’ın Eğitimci Ferkut ÖZDEMİR’e hediye takdimi ve Hastane Başhekimi Doç. Dr. İbrahim ÖZCAN’ nın Hastane idarecilerine, Bilgi işlem ekibine, Yalın ekibine ve emeği geçen tüm hastane çalışanlarına teşekkür eden konuşmaları ile son buldu.