TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Alternatif Turizm Buluşmaları- Divriği Turizm Çalıştayı Sivas Valiliği ve ORAN İşbirliği İle Gerçekleştirildi
1 Aralık 2023 Cuma

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyetlerini sürdüren Orta Anadolu Kalkınma Ajansı’nın 2023 yılı Çalışma Programı’nda planladığı “Alternatif Turizm Buluşmaları-Divriği Turizm Çalıştayı” programı Sivas Valiliği işbirliği ve Sivas İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü katkılarıyla düzenlendi. Orta Anadolu Kalkınma Ajansı’na komşu Fırat Kalkınma Ajansı ve Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nın da katılım sağladığı programa Sivas Valisi Dr. Yılmaz Şimşek, Erzincan Vali Yardımcısı Yusuf İzci, Divriği Kaymakamı Resul Tutay, Kemaliye Kaymakamı İlhan Kayatürk, Kangal Kaymakamı Onur Aykaç, Gürün Kaymakamı Abdullah Sarı, Divriği Belediye Başkanı Hakan Gök, Kemaliye Belediye Başkanı Mehmet Karaman, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tolga Karaköy, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) Genel Sekteri Ahmet Lütfi Şahin ile kamu kurum ve kuruluşlarıyla sivil toplumu temsilen yöneticiler katılım sağladı. Program açılış konuşmaları ve film gösterimi ile başladı.


Türkiye’den UNESCO Dünya Mirası listesine 1985 yılında ilk giren eserlerden biri olan Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası’nın bulunduğu ilçenin turizm potansiyelinin bölge ile bütüncül bir bakış açısıyla düşünülerek bölgede turizmde öne çıkan Kemaliye ve Arapgir ilçeleri ile ortak ele alınması hedefiyle düzenlenen çalıştayda, bölgedeki doğal ve kültürel turizm varlıkları, uluslararası proje ve akreditasyonlar, yerel halkınve işletmelerin turizmden payının artırılması, alan yönetimi perspektifiyle tarihi ve doğal güzellerin korunması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması hususları derinlemesine görüşüldü. Etkinlik, Sivas Olgunlaşma Enstitüsü tarafından düzenlenen Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası Sergisinin açılışı, Divriği Mahir Eller Kadın Kooperatifi Konağı’nın açılışı ve gezi programının ardından sona erdi.


Alanında uzman 90 katılımcının 6 ayrı masada katılım sağladığı çalıştayda “Koruma-Kullanma Dengesi Yönüyle Alan Yönetimi Uygulamaları”, ”Bir Turizm Destinasyonu Olarak: “Divriği-Kemaliye-Arapgir Turizm Üçgeni”, “Ulusal ve Uluslararası Görünürlük Çalışmaları”, “Yerel İşletmelerin ve Halkın Turizme Katılımı” ve “Tarihi ve Kültürel Mirası ile Divriği” başlıkları görüşülerek raporlandı. Program sonrası çalıştay sonuç raporu oluşturularak ilgili kurum ve kuruluşlarla paylaşılacaktır. 

GÖRSELLER