TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

2017 Mali Destek Programları Kapsamında Sivas İlinden Başarılı Olan Kamu Projelerinin Basın Lansmanı Yapıldı
12 Temmuz 2018 Perşembe

2017 Yılı Mali Destek Programları kapsamında Sivas ilinden başarılı olan projelerin basın lansmanı 11 Temmuz’da Sivas Valiliği Dr. Hasan Canpolat Salonunda yapılmıştır. Orta Anadolu Kalkınma Ajansından destek almaya hak kazanan projelerin başvuru sahibi kurumları ile Ajans arasında sözleşmeler imzalanmıştır.


Törende konuşma yapan Sivas Valisi Sayın Davut GÜL; "Projeler değerlendirilme sürecinde birbirinden bağımsız, alanında uzman kişiler tarafından inceleniyor. Belli bir puanlamayı aşan ve başarılı bulunan projeler yönetim kurulu üyelerinin önüne geliyor. Projelerin il ve ilçeler bazında dağılımlarında birbirlerinden eksik veya fazla olmasının nedeni gelen projelerin içerik ve niteliğiyle alakalı. Bu projelerin tamamı Sivas'tan da, Yozgat'tan da, Kayseri'den de, il veya ilçe merkezlerinden de çıkabilir. Bunu planlama ve müdahale etme şansımız yok. Bu destekleri almaya hak kazanan başarılı kurumlarımızı ve ilçelerimizi tebrik ediyorum. Destek almaya hak kazanamayan projelerin de yeniden gözden geçirilip kurumsal kapasitelerin geliştirilmesinin ardından önümüzde ki teklif çağrıları döneminde inşallah yeniden sunarlar." şeklinde açıklama yapmıştır.


Ajansımız Genel Sekreter Vekili Ahmet Emin KİLCİ ise 2017 yılı Mali Destek Programları hakkında yaptığı bilgilendirmede şu hususlara değinmiştir; “29 Aralık 2017 tarihinde teklif çağrısına çıkılmış olan 2017 yılı mali destek programları başvuruları 23 Mart 2018 tarihi itibarıyla sona ermiştir. Ajansımızın yapmış olduğu saha çalışmaları, kurum ve kuruluş ziyaretleri ve firma ziyaretleri sonucu bu sene tüm illerden toplamda 202 adet başvuru teslim edilmiştir. Mali destek programlarında, Ajans’ın yaptığı Alt Bölge Çalışmasına göre yapılan düzenlemelerin bir sonucu olarak bu sene merkez dışı ilçelerden geçmiş yıllara göre daha fazla oranda başvuru olduğu görülmektedir. Sivas ilinin 17 ilçesinin 15’inden Ajansımıza proje başvurusu yapılmıştır.


Sivas ilinden Kentsel ve Sosyal Altyapının İyileştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında 24, Yeni ve Yenilenebilir Tarım Uygulamaları Mali Destek Programı kapsamında ise 14 başvuru olmak üzere kar amacı gütmeyen kurumlardan toplam 38 proje başvurusu teslim alınmıştır.


Yapılan değerlendirme süreci sonrası 30 Mayıs 2018’deki Yönetim Kurulu toplantısı ile destek almaya hak kazanan projeler ilan edilmiştir. Kentsel ve Sosyal Altyapının İyileştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında 9 proje, Yeni ve Yenilenebilir Tarım Uygulamaları Mali Destek Programı kapsamında ise 4 proje, toplamda 13 proje başarılı olmuştur.”


2017 Yılı Mali Destek Programları kapsamında kar amacı gütmeyen kurumlardan projeleri desteklenmeye hak kazanan ve sözleşme imzalanan kurumlar şu şekildedir; Sivas İl Özel İdaresi, Sivas Belediyesi, Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Sivas Köylere Hizmet Götürme Birliği, Doğanşar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Doğanşar İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Gölova Kaymakamlığı, Gölova İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Suşehri Köylere Hizmet Götürme Birliği ve Gürün İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü.