TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

11. Kalkınma Planı Tanıtım Toplantısına ORAN Katılım Sağladı
6 Mart 2018 Salı

Türkiye'yi 2023 hedeflerine taşıyacak 11. Kalkınma Planı'nın tanıtım toplantısı Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapıldı. Toplantıya Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreter V. Ahmet Emin KİLCİ ve Ajans birim başkanları katılım sağladı.


Tanıtım toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kendi geleceğini planlamayan milletlerin başkalarının planlarının parçası olmaya mahkum olduğuna inanıyorum." dedi ve kalkınmayı planlı hale getirmenin önemine değindi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, gelecek beş yıllık süreci kapsayacak ve 2023 hedeflerinin varış noktası olacak 11. Kalkınma Planı dönemini en iyi şekilde değerlendirmek gerektiğini belirtti. Bu dönemde iş yapış biçimlerinden yatırımlara, kamu hizmetlerinden şehirleşmeye kadar atılan her adımda kalitenin birinci öncelik olacağını belirten Erdoğan, "Fiziki alt yapıdan teknolojiye, eğitimden sağlığa, emniyetten adalete ve demokrasimize kadar her alanda ülkemizi bir üst lige çıkarmakta kararlıyız. " dedi.


Başbakan Binali Yıldırım da 11. Kalkınma Planı Tanıtım Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, 2019-2023 dönemini kapsayacak kalkınma planının diğerlerinden farklı bir özelliğinin Cumhuriyetin 100. yılına bu planla girilmesi olduğuna değindi.


Toplantıda konuşan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, planın hazırlık aşamalarına ilişkin bilgiler verdi. 2019 – 2023 dönemini kapsayacak planın hazırlanması için titiz bir çalışma yürütüldüğünü belirten Bakan Elvan, Kalkınma Bakanlığı ve Kalkınma Ajansları koordinasyonunda 81 ilde 250 toplantı gerçekleştirildiğini söyledi.


Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, hazırlık çalışmaları devam eden 11. Kalkınma Planı'na katılım süreçlerini sürekli geliştirme çabasında olduklarını belirterek, "11. Kalkınma Planı sadece Bakanlığımızın, sadece kamunun ya da sadece katkı ve katılım sağlayan ilgili tarafların planı değil, tüm vatandaşlarımızın, tüm Türkiye'nin planı olacaktır." dedi.


Elvan, katılımcılık süreçlerini sürekli geliştirme çabasında olduklarını vurgulayarak, "Bu bilinçle hazırlık aşamasında olabildiğince geniş bir kitlenin fikirlerinin alınmasına özen göstermekteyiz." diye konuştu.


Plan hazırlıkları kapsamında bugüne kadar attıkları adımlara değinen Elvan, ilk etapta, farklı tema ve sektörleri içeren 43 özel ihtisas komisyonu ve çalışma grubuna 3 bin 500'ü aşkın katılım sağlandığını anlattı. Elvan, bu ay sonu itibarıyla raporlama sürecinin biteceğini belirterek, "Bu kapsamlı çalışmalar planımızda yer alacak politika, hedef ve stratejilerin belirlenmesine ışık tutacaktır. Plan hazırlıkları kapsamında illerimizin de nabzını tutuyor, yerel dinamikleri çok yakından takip ediyoruz. Bu amaçla Bakanlığımız ve kalkınma ajanslarımızın koordinasyonunda 81 ilimizde, 12 binin üzerinde katılımcıyla 250 toplantı gerçekleştirdik. Bunlara ilaveten, 7 bölgemizde şahsen katılım sağlayacağım toplantılarla genel değerlendirmelerde bulunacak ve bölgesel önceliklerimizi netleştireceğiz." dedi.


Özel ihtisas komisyonları ve bölgesel toplantılar vasıtasıyla 15 bin 500 kişinin, vatandaş anketi aracılığıyla da 12 bin kişinin görüş ve katkısını aldıklarına işaret eden Elvan, "Bir başka ifadeyle, plan çalışmalarımıza şu ana kadar 27 bin 500 kişinin katılımını sağladık." dedi.